Amando;TONE_KUMMERVOLD Amanda:AMELIE_ALDENHEIM

 

grandmacabre kopi

Le Grand Macabre! Olala! LØP og se! Det ER gøy i Operaen, og denne forestillingen er et stort bevis på det. Fantastiske scenebilder, og selv om historien virker både makaber og nifs, så er det rett og slett jublende gøy. Hele tiden! Her, om aldri før, kommer barnet frem i oss igjen, og for meg var det litt sånn skrekkblandet fryd. Akurat som når vi var små og skulle høre et skummelt eventyr. SÅNN var det.

Amando;TONE_KUMMERVOLDAmanda:AMELIE_ALDENHEIM

1. scene: Piet the Pot er Amanda og Amando lete etter et sted der de kan elske uforstyrret. Men så dukker Nekrotzar, Le grand macabre, opp, og erklærer at han er Døden og at verden skal forgå samme kveld kl 24. De to elskende legger seg i en tom grav, og Nekrotzar og Piet drar til hovedstaden…

MESCALINA;Hege_HøisæterASTRADAMORS; Frode_Olsen

2. scene: Nå er vi i det sadistiske hjørnet. Og Mescalina har mannen sin, Astradamors, skikkelig under pisken. Hun tyranniserer ham, og han er tilsynelatende ganske så lei. Men kanskje ikke helt?? Mescalina er ikke fornøyd med mannens tilbud til henne, og klager uavbrutt, samtidig som hun drømmer om «sterkere» saker..

bilde5macabre

3. scene: Vi er i byen. Prins Go-Go blir advart av Gepopo, sjefen for det hemmelige politiet, at rasende mobb er på vei mot palasset. De vil se fyrsten. Nekrotzar dukker opp og forkynner at verden skal gå under, og folk blir redde. Nekrotzar blir sjenket, og sovner stupfull…

Prince go go; DAVID HANSEN Gepopo; EIR INDERHAUG

4. scene: Klokken går, og inngenting skjer. Verden står den over denne gang også, mens våre scenefigurer en etter en oppdager i sin fyllerus at de slettes ikke er døde. Nekrotzar skjønner at planen hans har slått feil og forsvinner. Historiens moral omfavnes av alle:

Frykt ikke døden godtfolk – Ingen vet når den kommer

Og når den kommer, så la den komme ..

Farvel så lenge, lev i munterhet og glede!

Jeg gir meg ende over av dette stykket. Og det ER sjelden kost her i huset. Dette makabre og burleske. Hvor ofte får vi det på netthinnen? MEN. Dette er rett og slett feiende flott. Jeg tror nesten jeg må se det en gang til. Mest av alt er det scenebildene som fascinerer. Det er så overveldende, så perfekt laget, så mange WOW-effekter, så GØY! Musikken er uvant og rar. Men kanskje, om jeg hører litt mer på den, så ser jeg ikke bort fra at jeg kan like den. Den var ikke fæl, bare rar…. Og rett skal være rett. Det var en del vakre partier her også.  Vet du, alt i alt; dette var en feststund!! Og har du anledning: LØP OG KJØP!!!

Alle bilder er fra Operaens fotograf, Erik Berg.