kingwings

Ingrid Lorentzen, nasjonalballettens Peer Gynt!

For akkurat så  «frekk og freidig» er hun! Og akkurat så fantasifull og modig som selveste Peer Gynt. For Ingrid TØR – ja, skal jeg si, å «banne i kjerka»? For hvem hadde vel kommet på å mixe gate-breakdans med selveste ærverdige nasjonalballetten?? Jo. Ingrid. For du har jo ikke sett dette før hun kom til makten? Joda, hun hadde styringen på akkurat samme prosjekt i 2012, og da var det ville tilstander for å få billetter. NÅ er de her igjen, men beklager. Fulle hus. Hver eneste forestilling. Du kan være heldig å få en billett, men da må du skynde deg. For dette er intet mindre enn «sinnsykt bra».

Himmelsk fanteri

Jeg vet ikke hva jeg skal trekke frem. For alt var «WOW»! Vakre bilder. Frekke bilder. Det var sirkus og det var kunst. Og det var pang-musikk all over! Det dirret i dansefoten, i kroppen og jeg vet ikke hva.

kw3

Kingwings er så suverene akrobater, og på en overraskende måte så er de helt på sin plass i operaen. De imponerer så til de grader, men sine lynende kjappe «krumspring» , med sitt skuespill og sin utrolig store sjarm. Til å bli lykkelig av.

Og nasjonalballetten, de er så elegante, så vakre, så «balsamforsjelen», og disse to ytterpunktene ble så utrolig godt forent. Og så må jeg jo trekke frem cubanske Osiel Gouneo. Han ER rosinen i pølsen. Han er så rå, så guddommelig og ja – så skjønn.

Kjære Ingrid. Du ER så bra. Om Osiel er rosinen in pølsen, så er du slakteren, kokken og vår kjære Peer Gynt på en gang. For du tør der andre tier. Det er jeg helt sikker på.

Og til dere som ikke styrter avgårde til operaen og Ingrids lekkerbiskener. Dere har ikke skjønt bæret!