opera 3 web

Ta et steg ut av hverdagen. Og inn i operaens fortryllende verden!

For operaen (og ballettens) verden er så vakker. Den gjør noe med oss. Det er balsam for sjelen. Heldigvis har vårt flotte nye operahus fått nordmenn til å strømme til Kirsten Flagstads plass 1, og også de europiske operahusene merker nok en aldri så liten økning av nordmenn som ønsker å se forskjellige oppsetninger av de forskjellige verkene. Jeg elsker opera og alt det pompøse det omgir seg med. Alt er på en måte «overdimensjonert».  Fantasifulle sceneoppsettinger, eventyrlige figurer, og himmelske stemmeprakter. Opplevelsene står i kø! Og hvorfor ikke Royal Operahouse i London?  Francesca Zambello’s Carmen er min absolutte favoritt!  Har du lyst til å se litt av Bizet’s «Carmen», så ta en liten titt på videoen under her. Fortell meg gjerne hva du synes!

 

 

Tenk at opera har vært en del av europeisk kulturliv i mer enn 400 år. Tekstene og musikken forteller historier som tar utgangspungt i myter, folklore og skjønnlitteratur. Men som opera får disse historiene en ekstra dimensjon. I operaen synger man som kjent istedet for å snakke. Og med musikk blir det jo enda mer uttrykksfullt. Mange av operaene er faktisk også forankret i virkelige begivenheter, og de mest hemningsløse følelser får plass i operaens verden.  Som jeg ser det, er opera «eventyr for voksne», fargerike historier med «troll» og «prinsesser», spennende, drømmeaktige, og til ren forlystelse!

Det samme gjelder ballett. Det er så vakkert. Det visuelle kombinert med den vakre musikken.  Ballettforestillingene, spesielt disse klassiske, velkjente blir veldig fort utsolgt i Operaen. Neste sesongs store slager er selvsagt Svanesjøen. De billettene går fort unna. Det er vel kanskje balletten over alle. Juvelen i kronen.

Ønsker du billett?  31.05.14, kl 13.00 i Operaen – og alle er i orkester.  Pris: kr. 625,- Kontakt meg på vigdis@operaspesialisten.no

ballet-giselle

Foto: Erik Berg.