ballet-giselle

 

Opera er en feststund, det er vi vel enige i ? Men ikke glem alle de flotte ballett-forestillingene. Det er riktignok litt mer eventyr og fanteri med opera, men for all del, ikke overse ballettforestillingene! Klassisk ballett. Min første ballettforestilling var «Giselle». Det må være det nærmeste vi kommer himmelen her på jord. Det er så rent, så perfekt, så vakkert, så eventyrlig, så overjordisk. Så umulig!

Disse grasiøse menneskene, denne utsøkte musikken, disse vidunderlige sceneoppsettene. Ta gjerne et glass vin eller to før forestilling, da slapper du av, og bare nyter. Heaven on earth.

Har du ikke sett en klassisk ballett før? Da har du sjansen til våren 2014. Selveste dronningen over alle balletter «SVANESJØEN» ! Ikke sett?? Du har definitivt gått glipp av noe, og ikke tro ett sekund at det er kjedelig. Dette er balsam for sjel og sinn. Bare vakkert.

svanen kopi

Om du ønsker og er raskt ute; kontakt meg gjerne for billetter til Svanesjøen 🙂

Moderne ballett er noe annet. Det er mer rampete. Da er strutteskjørtene borte, og hvasomhelst erstatter dem. Men, ynden og grasiøsiteten er fortsatt der, litt mer rytmer kanskje, litt mer lekenhet. Litt mer sjov, litt mer sprut, litt mer crazy. Litt mer gøy.

Litt yngre publikum, kanskje, naturlig når det er en moderne sjanger vi skal nyte. Dette er stor kunst, dette er knallgøy, dette er WOW!!

Skew Whiff

Blir du med??

(Alle bilder er lånt fra Operaens fantastiske fotograf, Erik Berg).